Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Składniki
-
800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g liści mięty, świeżych
-
20 g wody
-
10 g cukru
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
350 g mleka
-
200 g pomidorki cherry
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min